Iz akvarija

prebliski

Gori doli naokoli

Komentiraj

Objavil/a mojchka 9.01.2015 ob 15:19 pod družinsko, kar tako nametano, popotniška, praznično, z avtodomom

Maribor. Na jutranjem sprehodu zasebni informator o Piramidi in mestu. Tek po okoliških gričkih. Lent. Spanje pri mestnem parku. Začetek sladolednega projekta.

Gradec. Pečen kostanj. Sladoled (makov!!!). Sprehod na grič. Pa na “otok”. Izguba orientacije. Nočno bujenje in premik k Ikei. Scrabble in jok od smeha.

Dunaj. Šoping. Parkiranje v Hofburgu. Spet. Spanje pri Dunauturmu. Spet. Tam je naš najljubši park. S podzemno v mesto in tam iskanje sladoleda, vohanje kuhančkov, Aceove akrobacije v muzejskem kvartirju, mrzel veter. Ulični glasbeniki, ljubosumni na priljubljenost naših psov (še vedno nismo nabavili klobučka za prispevke). Glavno pokopališče z nenavadnimi nagrobniki.

Budimpešta. Kurtos kalacs. Nikjer sladoleda. Praznikom primerno vse zaprto. Samo slastni kurtos kalacs. Ja, spet. In spet. Očarljivi Budim. Živahna Pešta. Ljubi Varosliget. Mrzel mrzel veter. Letos brez dooolgih pešačenj po Andrassy ut. Plačana parkirnina (1€) v centru mesta do 5.1.2015.

Pa še malce Blatnega jezera v Tihanyu. In še eno bolj nenavadno pokopališče. Bom že raziskala. Mogoče da za Madžare ni tako nenavadno.

Na čisto zadnjem sprehodu mojim čevljem odstopijo podplati. Pomenljivo?

A da bi dodala kakšno fotko?

No, pa bom.

Potem.

  • Share/Bookmark
 
En odgovor na “Gori doli naokoli”
  1. Dedovanje - 26.01.2015 ob 06:16

    Kr dej!

Na vrh

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !