Iz akvarija

prebliski

tisti plus od T25

Komentiraj

Objavil/a mojchka 27.05.2016 ob 15:46 pod prijateljske, tek, z avtodomom

Carji, kralji, junaki, heroji, stroji, borci, živali, zmagovalci, legende, face …

Vse te in še več ultrapohvalnih besed za udeležence T100 (oziroma 105 kilometrov pa ogromno višincev)  na UTVV!

Kaj pa spremljevalci?!!!

Nanje pa smo čisto pozabili?!

Ej, kakšne muke so to; biti spremljevalec, podpornik, navijač, motivator, garderober, nutricionist!

Koliko dela, odrekanja, zmrzovanja, skrbi, stresa, zato da na koncu vse lovorike poberejo tile norci od ultrašev!!!

Ne, ne, saj se hecam!

A vseeno naj vam opišem ta naporen dan trojice tekmovalcev in spremljevalcev/navijačev obenem.

Potem ko sva z Natašo v cilju pričakali Andreja, smo še malo posedali in klepetali, a naš triatlonec je bil precej nemiren. Plan je bil, da gremo na pico, potem pa pričakat ultraKatjo v Podnanos. A, bogtigave, kaj se je dogajalo v njegovi glavi! Ni pomagalo, da je Nataša v rezultatih prebrala, kako je Katja šele na x1 -kontrolni točki in da je še dolgo ne bo v Podnanos. Kot bi mu gorelo pod nogami, je odbrzel proti avtodomu v Vipavo, midve pa z njim. Na hitro sem polupčkala Tomaža2 in Luka in ju poslala domov. Ne vem, zakaj sva odklonili, da bi naju odpeljal do avtov oziroma Energe avtodoma, čez pet minut naju je že fajn pral dež. Superge, ki so se celih 25 kilometrov dobro držale razmočenega terena, so me na asfaltu kar fajn popeljale, skoraj na rit!

Pri vozilih sva se na hitro preoblekli in ker sva pričakovali pico, ni ne ena ne druga vzela dobrot, ki so nas čakale v avtih. Avtodom je že brnel, šoferja pa je od sile kar privzdigovalo. Kar naenkrat smo drveli proti Podnanosu, se parkirali, Andrej nama je dal hitre napotke, kako se stuširava in že ga ni bilo več. Osvežili sva se, obujali spomine na dirko, potem pa sva se tudi medve odpravili na kontrolno točko v vasi.

Zdaj pa bom, kot sem ji že napovedala, citirala svojo sotrpinko v preizkušnjah opisovanega dne, a z mojimi pripombami:

Na KT v Podnanosu so nas prijazne prostovoljke kar malo posvojile. Gluhi štruklji, češnje in kavica (še topli ocvirki, odlični kruhki, šalam, sir) so pasali, ma še bolj je pasalo domačno vzdušje in tista topla energija. Najmlajši so dežurali za ovinkom, da so pravočasno sporočili “eden gre” in s(m)o se vsi skupaj lahko pripravili na bučen sprejem novih in novih tekmovalcev (vse skupaj pa je odlično dirigirala gospa Jožica). Ko se je ulilo kot na sodni dan, smo šli takoj v akcijo. Hitro klopi in mize in vse potegnit bolj noter, da se pridobi nekaj prostora in lahko tekmovalci vsaj tistih nekaj minut predaha prevedrijo pod streho. Pa čeprav so prostovoljke potem ves čas stale, saj se ni dalo več sedeti! Ko je zmanjkalo tople juhe, je najprej odšibala ponjo šefica Joži, ko je juhe spet zmanjkalo, je spet odšibal kar domov po juho nekdo drug. Nove in nove dobrote so se vrstile na pultu, nekaj za tekmovalce, nekaj za nas :oops: . Hitro smo si s prostovoljci postali domači, malce smo jim tudi pomagali. Jaz sem bila nad tekmovalci tako navdušena, da sem se jim kar malo vsiljevala (pri italijanskih pa sem bila še prevajalka).

Vsi premočeni so bili in vsi smo se ponujali, kako jim lahko pomagamo. Ma, neverjetno!

AMPAK!

Tudi mene je zeblo, zeblo, zeblo! Kar tresla sem se. Ma, misel na pico v topli pivnici me je grela in tolažila celo tako, da sem se branila dobrot, katere so nam domačinke ponujale3 Tu smo na Tajatajo čakali skoraj 4 ure, da je ja ne bi zamudili :lol: . Od vseh tekmovalcev je prejela daleč najbolj bučen sprejem. Pa sem prepričana, da ne zato, ker so se nas zdaj na KT končno znebili :D . Ko se je odsmejala naprej, Andrejev nemir ni prav nič popustil. Predlagal je, da se kar z avtodomom odpeljemo do naslednje kontrolne točke, kjer bi se skuhali eno pašto in počakali Katjo. Oooookeeeej, pica splavala po vodi, ma tudi pašta mi je v tem zmrznjenem stanju zvenela vabljivo. Prav, pa pejmo. Ojeej, kako smo sekali ovinke, po poti prehiteli enega norega ;) kolesarja, moža še ene ultra junakinje, in že je šofer kuhal odlično pašto s tunino. Kako je že zapisal ŽigaX? Eh, ne da se mi iskat. Ma, v glavnem; ko je bila pašta kuhana, je Andrej zagrabil lonec in posodje (»bomo še komu ponudili, pa mogoče bo Katji zapašalo«) in vse skupaj odnesel v šotor. Premraženi ultraItalijan, ki je čakal na klik v glavi, da mu pove, ali naj nadaljuje ali ne, je še najbolj sumničavo gledal te toplo oblečene bedake, ki mu ponujajo pašto. Pašto!!! Spet sem se malo igrala prevajalko in se tiščala k plinski pečici.

Malo nesramno ne, stokati, da te zebe, ko v mrzel šotor kapljajo premočeni ultraši, ki jih čaka še… V Pri  Lovski koči smo se naposlušali novic o odstopih. En odstop – Žige X Gombača – smo spremljali v živo, skozi okno, takoj ko smo prispeli . Naposlušali smo se novic o tem, kako hudo je na Nanosu (2 stopinji, sneg, veter!!!). Andrej je nekemu mladcu celo dal svoja suha takaška oblačila, da se je lahko preoblekel! Koliko nesebičnih ljudi sem ta dan srečala? Veliko, veliko! Kar stiskalo me je, ko sem gledala, kako malo oblečeni so se tekmovalci podajali naprej. Tajatajo smo oblekli, še vedno je bila nasmejana in odločna, zato me zanjo ni skrbelo (Mene pa je, priznam!). Pa še na 3. mesto med ženskami se je ravno takrat prebila, zato sem vedela, da ni šans, da ji karkoli prepreči priti do cilja. Ona odšiba burji in mrazu pokazat, da se ju ne boji, mi pa naprej, do Abrama. Z avtodomom! Ej! Uf, tam je zeblo še nas. Le kako brije po nanoški planoti! Prav vsako lučko smo pozdravili, vsakemu ponudili pomoč, vsakega občudovali, ker je prišel do nas. Jaz sem se tiščala v koči, reva, zelo blizu pečice

(in stekla ven samo, ko sem slišala vzklike :«Lučka gre, lučka gre!«).

Ma, sem pa enemu Nemcu pomagala menjat baterije v lučki. To šteje? Z Italijanom pa sem se tu že dobro poznala in sem se ga iskreno razveselila, ko se je prikazal iz trde teme :)

Tukaj so bili prostovoljci moja zlata Helena in njen Martin (gorska reševalca), zdravnica Veronika4 (tudi gorska reševalka) (ki, na veliko srečo, na tej tekmi ni imela nobenega resnega dela), neka gospa, naspidiran lovec in otroci iz nekega vzgojnega zavoda. Helena jih je zelo pohvalila. In jaz še vedno ne morem pozabiti, kako dobre presne kroglice so imeli! Kmalu mimo švigne naša Klara, naspidirana, v nekem drugem svetu drvi zmagi naproti. Eden za drugim prispejo naši stari znanci, ki smo jih srečali že v Podnanosu. No, večina njih :( . Potem pride Peter Macuh in jaz vem, da bo naslednja lučka Tajatajina. In je bila res. In še vedno se je smejala! Burji in mrazu in dežju v brk! Odšibamo v cilj (Odšibamo, Nataša?! Odšibamo? Hehe, odvijugali smo po neskončnih ovinkih in meni se je zdelo, da se vozimo celo večnost in da bomo zamudili Katjo v cilju!), Klara je že prispela, Marija tudi, prav kmalu pa prileti tudi Tajataja. Končno jo lahko objamem objememO, to našo babo! Solzice zakamuflira dež.

Mene zebe, zebe, zebe, ta naša babnica pa lepo odskaklja na masažo! Nobene uvidevnosti, vam rečem, nobene!

Ne, resno!

Nobenih fanfar v cilju, nobene množice! Napovedovalec, še kdo od organizatorjev, kakšen prijatelj in to je to!

Prav zanima me, kaj občutijo ti ultra norci. Kaj si želijo?

Tam vidim Anžeta in prijatelja, klepetata, kot bi bil za njima 5 km tek. Nič se jima ne mudi počivat :? Kmalu priteče mladec, ki mu je Andrej posodil obleke, vesela sem.

Vesela sem vsakega, ki se izvije iz objema noči v cilj! Vidim tudi »mojega« Italijana, pa Nemca, pa domačina Benedikta, za katerega se mi je v Podnanosu zdelo, da je napol nag in da bo na Nanosu zmrznil!

Tudi Andrej je končno sproščen; celo radler pije, medtem ko se z Natašo za silo grejeva s čajem.

Katja pa še kar na masaži! :D

Opogumimo se in jo gremo pobarat, če pride ven. Nje pa ni več, je že v svojem toplem avto-domku.

Prav, potem grem pa tudi jaz spat :)

Na polurni poti do doma me zebe, a če vklopim gretje, mi je toplo in se mi spi. Trpim! Trpim!

Vidi kdo moje trpljenje?

Nihče!

Ok, hec hec hec!

Jaz bi še kar visela tam in gledala te naše junake.

In zato smo šli še v nedeljo na podelitev nagrad.

Ker se jih ne morem nagledat!

Ker so res junaki, heroji, carji, zmagovalci, ultranorci!!!

Tudi tisti, ki jim ni uspelo priti do cilja!

Vsi!

Eno posebno pleme.

Ljudstvo.

Familija!


  1. evo, se ne spomnim več, na kateri []
  2. oprosti še enkrat, dragi []
  3. še topli ocvirki!!!! MMMMMMM!! []
  4. Anita, je tvoja žlahta, sem zvedela pozneje []
  • Share/Bookmark
 
Ni odziva na “tisti plus od T25”
Na vrh

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !